jari handelberg elämän muutos

Tiedosta tämä ennen kuin äänestät – ratkaisu eduskunnan tehottomuuteen!

Miksi eduskunta ei kykene aikaansaamaan meille hyvää elämää? Ennen se kykeni. Mitä pitäisi tehdä toisin?

Suurin syy eduskunnan kyvyttömyyteen on se, että se tekee nyt päätöksiä Suomen ollessa osa kansainvälisiä markkinoita. Eduskuntamme vaikutusvaltaa tässä ympäristössä voi arvioida esittämällä kysymyksen:

Kuinka paljon kansanedustajamme kykenevät vaikuttamaan yksilöiden mielipiteen muotoutumiseen ja yksilöiden käyttäytymiseen kansainvälisillä markkinoilla?

Kuinka hyvin kansanedustajamme kykenevät vaikuttamaan erimerkiksi siihen, että jokin asia on nyt minun kannaltani hyvä asia ja minun kannattaa kiinnostua siitä, motivoitua siihen tietyllä tavalla ja alkaa käyttäytyä tietyllä tavalla.

Vaikuttamisesta tulee koko ajan haastavampaa, kun uudet sukupolvet korostavat yksilöllisyyttä ja kavahtavat hierarkioita ja päätöksentekoa puolestaan.

Kansanedustajat eivät siis voi enää samalla tavalla päätöksillään aikaansaada menestystämme, kilpailukykyämme ja meitä tyydyttävää elämää puolestamme niin kuin ennen vanhaan. Ne ajat ovat ohi. Vanhanaikainen käsitys johtaa meitä jopa harhaan. Se voi tuudittaa meitä siihen uskoon, että meidän ei itse tarvitse tehdä mitään, vaan odotamme päätöksentekijöidemme luovan kilpailukykymme, työpaikkamme, ansaintamme ja mielekkään elämämme yksilöllistyvässä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Neljän vuoden päästä sitten toteamme, että kansanedustajalaitos ei taaskaan kyennyt tuottamaan meille menestystä ja mielekästä elämää ja olemme entistäkin pitkäkestoisemmassa taantumassa.

Miksi sitten nyt on tärkeää äänestää? Sen takia, että vaikka kansanedustajilla ei olekaan suurta vaikutusvaltaa kansainvälisillä markkinoilla, heillä on lainsäädäntö- ja budjettivalta kohdistetusti meihin suomalaisiin. He eivät siis voi aikaansaada kilpailukykyä ja menestystä puolestamme, mutta he voivat ymmärtämättömyydellään tai väärällä ymmärryksellä ja illuusiolla kyvykkyydestään estää mahdollisuutemme menestyä toimintaympäristössämme. Tämän tilanteen välttäminen on nyt tärkein asia. Nyt tarvitaan ymmärrystä ja erinomaiset olosuhteet sille, että olemme yksilöllisesti kiinni kansainvälisillä markkinoilla.

Uskon vahvasti siihen, että jos ja kun me suomalaiset fiksuina ihmisinä olemme itse aktiivisia omissa yksilöllisissä elinympäristöissämme ja alakulttuureissamme, jotka ylittävät helposti kansalliset ja kielirajat, huomaamme olevamme kiinnostavia ja kyvykkäitä, motivoidumme tekemään töitä mielestämme oikeasti hyvien asioiden puolesta ja pärjäämme varmasti. Pienetkin hienot asiat elinympäristössämme ovat todennäköisesti kiinnostavia maailmanlaajuisesti.

Kaikista puolueista löytyy hyviä kandidaatteja seuraaviksi edustajiksemme. On kuitenkin hyvä varmistaa ennen äänestämistä, että he kuten me äänestäjätkin olemme ymmärtäneet tilanteen.

Parhaimmillaan, jos onnistumme tulevien kansanedustajien valinnassamme oikein hyvin, Suomen eduskunta voisi näyttäytyä kansainvälisessä kentässä kansalaistensa yksilöllisten kyvykkyyksien ja mahdollisuuksien edesauttajana ja ainutlaatuisen yksilöllisen tarpeentyydytyksen mahdollistajana. Silloin Arkadianmäen näytelmästä olisikin tullut jo maailmanlaajuisesti merkityksellinen näytelmä, jonka vaikutuksia me näkisimme ympärillämme päivittäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Eero Mattila

Eikai kukaan oleta että suomalaisilla kansanedustajilla olisi kovin suurta vaikutusvaltaa kansainvälisillä markkinoilla. Mutta kotimarkinnoilla heillä on vaikutusvaltaa, mutta ei ikävä kyllä kykyä eikä näkemystä.
- Ongelmana on heikko johtajuus. Meillä on kyllä johtajia jokaisessa virastossa ja he nauttivat johtajan palkkaa, mutta johtamisesta ei tule mitään.
- Kaiken aikaa kysellään ohjeita EU:sta ja naapureilta. Jos johtaja ei edes itse luota omaan visiooonsa hänen ei pitäisi johtaa yhtään mitään.
- Joku perunanvienti Venäjälle oli hyvä esimerkki. Venäjä olisi ostanut ja suomalaiset viljelijät myyneet, mutta virkamiehen piti varmuuuden vuoksi kysyä komission ohjauspäätöstä. Sehän kestää ja siinä ehti sitten sotakin syttyä ja perunat jäi viemättä...
- Että eipä ole ihme, että täällä edelleen selluloosaa keitellään ja pelätään ettei vaan joku keksisi tehdä puusta jotain muuta. Varminta olisi etukäteen kieltää kaikkinainen aivotoiminta!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"heillä on lainsäädäntö- ja budjettivalta kohdistetusti meihin suomalaisiin."

No ei ole, tämä valta on luovutettu Brysseliin.

Toimituksen poiminnat